Strudel cu mere

de adela1981 in Dulciuri, 24 Feb 2012 | 7555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr aluat foetaj
  • Umplutura:
  • 1 si 1/2 kg de mere  
  • 100-150 gr zahar ( depinde  de cat de dulci sunt merele)
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • 80 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere:

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura.

Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.  Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.

Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza , unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea  vezi foto :) Si asa se procedeaza  sl la cealatta margine. La al doilea strudel am taiat marginile mai inclinate,  vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat.

Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie dintr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto.  Iar la strudelul  doi, tot asa se procedeaza , dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti , rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit , pana ce devine auriu  deasupra. Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu gem de mere